Hvor ord gave kom fra ?

Nyeste Produkter!

Fremhævede Produkter!

Tjek vores produkter på tilbud!

Hvor ord gave kom fra ?

Hvor ordene gave og present kom fra ? Hvorfor Engelsk bruge begge? Det er ikke bare, så børn kan bede om legetøj i flere måder.

Sprog er ikke en lineær, forudbestemt udvikling. Selv om det kan føles, som om det sprog, vi taler, er på en eller andenmåde den logiske konklusion af tusinder af års udvikling, hvert ord, vi bruger har en unik, undertiden snirklet historie.

Ordet gave kom gennem flere betydninger inden de kommer til sin nuværende fælles betydning: “noget givet frivilligt, uden betaling til gengæld for at vise fordel mod en person, ære en lejlighed, eller lave en gestus for bistand.« I oldengelsk, dens mest dominerende mening var “betaling for en hustru,” eller en medgift. Gift stammer fra ProtoIndoeuropæiske base ghabh- som kom fra sanskrit ord gabhasti betyder “hånd eller underarm.« (Gabhasti er også roden af ordet vane.) Mens gave blev forbundet kun med ægteskab betalinger, den tilhørende verbum giver fulgt en anden bane af betydning; det betegnede selve handlingen at sætte noget i en andens hænder, ifølge Oxford English Dictionary. Omkring 1300-tallet, begyndte ordet gave at påtage sig en mere generel betydning af et objekt frit givet til en anden person.

Men hvad med dens synonym til stede? Present blev importeret til engelsk fra Old Norman (også kaldet Gammel fransk). Present oprindeligt betød det samme som adjektivet til stede, “at være der.Det blev brugt i den franske sætning mettre en nuværende, til at betyde “at byde på tilstedeværelse afI begyndelsen af 1300-tallet, blev synonymt med ting væsentilbydes. (Present ikke erhverve følelse af “nutiden”, indtil 1500-tallet.)

En nyere udvikling af begrebet kom i den populære ord regift. Ordet refererer til den almindelige praksis med at give væken gave, som du har modtaget fra en anden, ligesom stearinlys, skumbad og grimme hjemmesko.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *